T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TOKAT / REŞADİYE - Atatürk Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

22-08-202322-08-2023           1953 yılında, şu an iş hanı ve Gazi Osman Paşa Üniversitesi Reşadiye Meslek Yüksekokulu olarak kullanılan binanın yerinde iki katlı, yarı kagir ve üzeri ahşap olan Reşadiye Belediyesi'ne ait binada eğitim-öğretime başlamıştır. Daha sonra kısa bir süre şu an Halk Eğitimi Merkezi ve Kelkit İlköğretim Okulu binalarının bulunduğu yerde mevcut üzeri sac kaplı barakalarda eğitim- öğretime devam etmiştir. 1960'lı yılların ikinci yarısından sonra zamanın ilçe kaymakamı İsmet Hilmi BALCI'nın başlattığı kalkınma ve yapılanma hamlesi ile birlikte yapılan şu an Reşadiye Kız Meslek Lisesi'nin bulunduğu binada tedrisata devam edilmiştir. 1967 veya 1968 yılında şu anki yerine devlet tarafından projelendirilen ve yapımı tamamlanan binaya 1969 yılından itibaren taşınmış ve halen tedrisata burada devam edilmektedir. 1967-68'li yıllarda Kaymakam İsmet Hilmi BALCI önderliğinde başlatılan kalkınma hamlesi ile şu an Reşadiye Ticaret Meslek Lisesi'nin bulunduğu bina, o yıllarda ilçenin tek ilkokulu olan Gazi Paşa İlkokulu'nun yükünü hafifletmek ve ikili tedrisatın sıkıntılarından kurtulmak amacıyla, halk-devlet işbirliği ile Reşadiye Yavuz Selim İlkokulu yapılmış ve tedrisata başlamıştır. Yavuz Selim İlkokulu 1997-1998 öğretim yılından itibaren ilköğretimin zorunlu 8 yıla çıkarılmış olması, binasının yeterli olmaması ve şu anki binanın da eğitim-öğretime uygun olması, ayrıca aynı sınırlar içinde iki tane ilköğretim okulunun uygun olmayacağı görüşünden hareketle, o zamanın Yavuz Selim İlkokulu Müdürü Murat ŞAHİN ve Reşadiye Ortaokulu Müdürü Metin ÇAKIR'ın ve ilçe M.E.Müdürlüğünün teşvik ve onaylarıyla her iki okul lağvedilerek Reşadiye Atatürk İlköğretim Okulu adıyla eğitim-öğretime devam edilmiştir. 2012-2013 Eğitim -Öğretim yılı başında yürürlüğe giren 4+4+4 eğitim sistemiyle Atatürk İlköğretim Okulu, Atatürk OrtaOkuluna dönüşmüştür.         

              Reşadiye Atatürk Ortaokulu, hali hazırda 19 derslik, 1 fen ve teknoloji laboratuarı, 1 Bilgi Teknolojisi Laboratuarı, 1 çok amaçlı konferans salonu, 1 öğretmenler odası, 2 idare birimi,1 rehberlik birimi, öğrencilerin kullanımına açık 1 Z-Kütüphane birimi, okul bahçesinde kantin birimi ve tümü beton kaplanmış oyun bahçesi mevcut olarak tedrisata devam etmektedir. 


         Mevcut öğretim şekli gündüzlü olup 467 öğrenci öğrenim görmektedir. Eğitim-öğretim normal düzende devam etmektedir. Okulumuz ilk olarak 1969. yılında Eğitim ve öğretime açılmıştır,  ve  halen burada Eğitim  ve Öğretime devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.12.2019 - Güncelleme: 22.08.2023 13:02 - Görüntülenme: 360
  Beğen | 6  kişi beğendi